NIEUWS

Petitie Árpád Weiszpad overhandigd

Petitie Árpád Arpad Weiszpad overhandigd, Foto Wim D. van de Pol

Petitie Árpád Arpad Weiszpad overhandigd, Foto Wim D. van de Pol

Petitie Árpád Arpad Weiszpad overhandigd, Foto Wim D. van de Pol
Petitie Árpád Arpad Weiszpad overhandigd
Foto Wim D. van de Pol

13 juli  Voorafgaand aan de raadsvergadering is dinsdag 13 juli om 13.45 uur op het plein voor het Stadhuis aan de gemeenteraad van Dordrecht de petitie aangeboden, waarin de aanleg van een Árpád Weiszpad in het Weizigtpark wordt bepleit. Leden van de gemeenteraad waren aanwezig bij de overhandiging.
        Burgemeester Wouter Kolff nam, in bijzijn van wethouder Piet Sleeking van cultuur, de envelop in ontvangst met het eindresultaat van de petitie-actie: 609 handtekeningen. Drie personen voerden kort het woord bij het aanbieden van de petitie. De eerste was de oud-journalist Hans Berrevoets van De Dordtenaar. Hij nam samen met drs. Kees Weltevrede, lid van de Dordtse werkgroep Stolpersteine, het initiatief voor de petitie. Daarna volgde Arie Heijstek, oud-voorzitter van DFC, de voetbalclub waarvan Weisz trainer was voordat hij in de oorlog met zijn vrouw en twee kinderen werd vermoord. Tot slot sprak nog Arij Boogerman, voorzitter van de werkgroep Stolpersteine.
        Uit de reactie van Sleeking viel op te maken dat “de gemeenteraad zeker niet afwijzend zal staan” tegenover het Árpád Weiszpad, concludeerde Boogerman.

        Bij de foto’s, gemaakt en afgestaan door Wim D. van de Pol: op de eerste foto spreekt Hans Berrevoets (tweede van links), terwijl Arie Heijstek (eerste links), Arij Boogerman (derde links), burgemeester Kolff (vierde) en wethouder Sleeking (vijfde) toeluisteren. Op de tweede foto overhandigt Boogerman het jaarboek 2021 van de vereniging Oud-Dordrecht, dat gaat over de jodenvervolging in Dordrecht, aan raadslid Kitty Kruger. Naast haar staat David Schalken, nestor van de raad. Ook hij kreeg dit boek, net zoals de heren Kolff en Sleeking. Op de derde foto zijn de aanwezige raadsleden te zien en enkele media-vertegenwoordigers.