NIEUWS

Joodse muziek in
de Trinitatiskapel

violiste Alisa van Dijk

De violiste Alisa van Dijk is een
van de drie muzikanten die het concert verzorgen.
Foto Privébezit

In de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 22 in Dordrecht klinkt zaterdagmiddag 24 juni Joodse muziek. Vanaf half vier is daar het concert te beluisteren dat er wordt gegeven door organist en pianist Marc Schippers, panfluitiste Henske Bakker en violiste Alisa van Dijk. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis naar binnen, voor anderen bedraagt de toegangsprijs 10 euro.
        Het concert is het zesde in de serie zogenoemde Kapelconcerten 2023 van violiste Alisa van Dijk en concertorganisator Johan Bregman. Er zal muziek klinken, melden zij, van “beroemde Joodse componisten zoals Felix Mendelssohn, maar ook van de Amerikaanse componist John Williams en de Nederlandse componist Toon Hagen”. Ook wordt er klezmermuziek gespeeld.
        Volgens het persbericht hebben “Alisa, Henske en Marc veel affiniteit met Joodse muziek. In april 2018 mocht Alisa in Dordrecht als soliste optreden bij de Yad Vashem-herdenking. De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor Joodse muziek”. Bezoekers kunnen er genieten van solo’s en samenspel, en de musici lichten het programma toe.
        Voor meer informatie: zie alisavandijk.nl.

Concert Flyer