NIEUWS

Vierde foto ontdekt van
een vrouw met davidster

Charlotta Haagman-Kahne

Begin september 2021 is bij toeval nóg een foto ontdekt van de Dordtse vrouw die op haar kleding de davidster draagt. In totaal bestaan er nu vier van zulke foto’s. Eerder dit jaar werden er ook al drie aangetroffen in de beeldbank van het Regionaal Archief Dordrecht.

        De vierde foto toont Charlotta Haagman-Kahne, de echtgenote van Levie Haagman. Zij, haar man en hun drie kinderen, allen jongens, zijn op verschillende dagen omgebracht in Auschwitz. Het echtpaar Haagman had een winkel in kousen en lingerieën op de Voorstraat, de ‘Koudenhoek’ geheten.
        De redactie van deze Stolpersteinewebsite deed de vondst toen zij grasduinde in de beeldbank, in de omvangrijke fotocollectie van vader en zoon Beerman, zie artikel 267. Van drie kinderen zijn jaren geleden al eens foto’s op deze website gesignaleerd; de foto van hun moeder is de eerste die nu bekend is geworden.
        De foto is midden in de oorlog gemaakt in de studio van Beerman aan het Vrieseplein, op 29 augustus 1942, mogelijk voor haar persoonsbewijs. Drie maanden later, op 7 december, werd Charlotta vermoord.